maandag 26 mei 2008


Mei 2008

Geachte voetbalkenners en -leken,

Het EK-2008 nadert met rasse schreden. De oranjekoorts begint te stijgen.
Hoewel wij ernstige concurrentie ondervinden van nevenbedrijfjes in onze straat, ga ik toch weer jullie de mogelijkheid bieden om het vakantiebudget op te krikken.

Wat is de bedoeling:
Op het spelformulier zie je vijf onderdelen. Voor elk onderdeel kun je punten verdienen.

Onderdeel A: Uitslag invullen en de toto (kruisje plaatsen in het juiste hokje) Je mag onlogisch invullen b.v. Zwitserland – Tsjechië: toto 2, maar als uitslag
b.v. 0 - 0
Onderdeel B: 8 landen voorspellen, die de kwartfinales bereiken en de uitslagen.
Onderdeel C: 4 landen voorspellen, die de halve finales bereiken en de uitslagen.
Onderdeel D: Voorspellen van de finalisten en de uitslag

Onderdeel E: Extra vragen

Een tussenstand wordt regelmatig gepubliceerd op de website:

http://ekpoulewieringermeer.blogspot.com/

Inleg € 5,- per deelnemer
1e prijs 54%, 2e prijs 28%, 3e prijs 10%, 4eprijs 5% en de poedelprijs 3% van de inleg.

Formulieren inleveren voor 6 juni 12.00 uur bij Ep Hoen aan de wieringermeer 22.
Je mag mee doen als je uitgenodigd bent en in de wieringermeer woonachtig bent en tussen de 0 en 61 jaar bent.
Bij ex aeque worden de eerste en tweede prijs samen gedeeld: Dus een ieder 42 %.

Veel succes!


Ep Hoen

ekpoulewieringermeer@live.nl

Landzaat en Boschker niet naar EK

ZEIST (ANP) - Middenvelder Denny Landzaat en doelman Sander Boschker gaan niet met het Nederlands elftal naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Bondscoach Marco van Basten heeft het tweetal zondag telefonisch laten weten dat hij ze uit zijn voorlopige selectie heeft geschrapt.

Van Basten hervat maandagmiddag in Hoenderloo met 24 spelers de voorbereiding op de Europese eindronde in beide Alpenlanden. Hij moet woensdag zijn definitieve selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen bij de UEFA inleveren.
De bondscoach stelt de komende dagen nog een verdediger teleur. Hij maakt zeer waarschijnlijk een keus tussen Mario Melchiot en Khalid Boulahrouz. De eerstgenoemde verdediger van Wigan Athletic is nog steeds niet hersteld van een liesblessure. ,,Daarom bekijken we maandag en dinsdag of hij mee naar het EK kan'', legde Van Basten zaterdagavond na afloop van de oefenzege op Oekraïne (3-0) uit.
De bondscoach liet ook doorschemeren dat een fitte Melchiot waarschijnlijk de voorkeur geniet boven Boulahrouz. ,,Mario heeft bijna het hele seizoen gespeeld. Dat is wel belangrijk'', benadrukte Van Basten.
Boulahrouz voetbalde het afgelopen voetbaljaar wegens twee slepende liesblessures slechts zes competitieduels met Sevilla.

Oranje veel te sterk voor Oekraïne


ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft vanavond de eerste van drie oefeninterlands in de aanloop van het EK winnend afgesloten. Oekraïne, dat ongeïnspireerd oogde, werd in de Rotterdamse Kuip met 3-0 verslagen.

Dirk Kuijt vierde zijn rentree bij het Nederlands elftal in de 24e minuut met de openingstreffer. Klaas-Jan Huntelaar maakte in de 38e minuut het tweede doelpunt van Nederland. Invaller Ryan Babel stond nog geen twee minuten in het veld toen hij de doelman van Oekraïne na iets meer dan een uur voetballen opnieuw kansloos liet.
Oranje speelde nog zonder Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Mario Melchiot, Jan Vennegoor of Hesselink en de zieke Henk Timmer. Zij krijgen mogelijk donderdag tijdens de volgende interland tegen Denemarken speeltijd.